Deprem Haftası Kapsamında Okulumuzda Tatbikat Gerçekleştirdik

07.03.2024 54

Afetlerin yönetimi ve afetlere hazırlık gibi disiplinlerin önemli bir parçası olan afetlerin riskini azaltma çabaları devam ediyor. Bu çabaların sürdürülmesi, gelecekte olası afet risklerini en aza indirerek sürdürülebilir bir gelişme için önem arz etmektedir.

Bu amaç doğrultusunda, çocuklarımızı bu alanda bilinçlendirmek için 01-07 Mart tarihleri arasında "Deprem Haftası" düzenleniyor. Bu kapsamda, okul ve bina tahliye tatbikatları gerçekleştirilecek ve deprem ve yangın konularında eğitimler verilecektir. Ayrıca, okul ve kurumların "Afete Hazırlık" konusundaki farkındalık düzeyleri arttırılacaktır.

İlçemizdeki tüm resmi ve özel okullarda, 7 Mart 2024 tarihinde saat 10.10'da gerçekleştirilecek olan "Deprem Tahliye Tatbikatı" uygulamasını okulumuzda tüm paydaşlarımızda başarıyla gerçekleştirdik. Okul tahliye süresi olarak 1 dakika 57 saniye olarak ölçüldü.

Tatbikat sonrasında ise tüm sınıflarımızda EBA üzerinden bilgilendirici bir video sunum izlendi.

07-03-202407-03-2024