Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı: Alo 141

Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı: Alo 141

Kullanıcıların dijital ortamlarda karşılaştıkları sorunları kolay ve internet ortamından bağımsız, alternatif bir yoldan çözebilmeleri amacıyla Alo 141 Güvenli İnternet Bilgi, Yardım ve Destek Hattı, 7/24 esasına göre hizmete sunuyor.

22.10.2023 7200

Ebeveynler, çocuklar ve internet kullanım becerisi sınırlı olan kullanıcılar, internet ortamında karşılaştıkları sorunlar ve çözüm bulmakta zorlandıkları konular hakkında, internet ortamından bağımsız alternatif bir erişim kanalına ihtiyaç duyabilmektedir. Tam da bu noktada, 141 kısa numarası ile Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı kullanıcıların, internet ortamlarında karşılaştıkları sorunlara yönelik 7/24 hizmet vermektedir.

Dijital Okuryazarlık konusunda yetersizlik olan kullanıcılar, hem kendileri hem de çocukları için internet, sosyal ağ platformları ve dijital oyunlarda bulunan muhtemel riskleri öğrenmek; internet bağımlılığı, oyun bağımlılığı gibi sorunlar hakkında bilgi edinmek isteyen ebeveynler, Alo 141 Güvenli İnternet Bilgi Destek Hattı’ndan yardım alabiliyor.