Sosyal Medya ile ilgili Velilerimize Önemli Duyuru

14.10.2021 436

Değerli Veliler,  

Eğitim Öğretim Yılının başından itibaren çocuklarımızla yaptığımız görüşmeler ve yapılan gözlemler sonucunda, öğrencilerimizin internet ,akıllı telefon ve tablet ile çok vakit geçirdikleri sonucuna ulaşılmıştır. İnternetin hayatımızdaki önemi inkar edilemez. İnternet artık hayatımızda bir ihtiyaç haline gelmiştir ve doğru kullanıldığında hem akademik gelişim hem de sosyal duygusal gelişim için önemli bir rolü bulunmaktadır. Ancak, kontrollü kullanılmadığı durumda, çocuklar üzerindeki zararları, yararlarından çok daha fazla ön plana çıkmaktadır. 

Yapılan araştırmalar gösteriyor ki, internet, akıllı telefonlar ve tablet uzun süre kullanıldığında kişide dikkat, hafıza, analiz yeteneğinde azalma gibi zihinsel sorunlara neden olur. Bu nedenle interneti yoğun kullanan kişiler günlük yaşamda, okumada, konuşmada ve  yeni şeyler öğrenmekte güçlükler yaşarlar. Çocukların dikkat süreleri kısalır ve derslerine odaklanmakta güçlükle karşılaşırlar. Ayrıca, çok fazla internet, tablet, telefon vb ilevakit geçiren çocuklarda duruş bozukluğuna bağlı fiziksel sorunlar ve ekrana uzun süre bakmaya bağlı olarak da göz sorunları oluşabilmektedir.  Bununla birlikte izledikleri içeriklerin kendi yaşlarına uygun olmaması ve izledikleri film, video vb. şeyleri anlamlandırmakta ve doğru yorumlamakta güçlük çektikleri için sosyal ve duygusal olarak da zarar görmekte ve davranış sorunları yaşamaktadırlar. 


Bizler, okul rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri çerçevesinde, sınıf rehber öğretmenlerimizle birlikte, öğrencilerimize gerekli bilgilendirmeleri ve uyarıları yapmaktayız ancak, çocukların bu araçları denetimli kullanmaları siz velilerimizin sorumluluğundadır. 

Bu yaşlardaki öğrencilerimizin sosyal medya hesabı kullanmalarını doğru bulmuyoruz.  Eğer sosyal medya hesabı (Tik tok, instangram, facebook, youtube, twitter vb) varsa lütfen bunları kapatmalarını sağlayınız. Ya da en azından şifrelerini sizlerle paylaşmalarını sağlayıp çocuklarınızın bu hesaplarda neler yaptığını, kimlerle konuştuğunu ve neler izlediklerini kontrol ediniz. 

Bu hesaplar üzerinden çocuklarınızın siber zorbalık, yanlış yönlendirme, tehdit, hakaret vb, olumsuz şeylerle karşılaşabileceklerini, hatta kendilerinin başka insanlara bunları yapabileceğini unutmayınız. 

Çocuklarınız bu tip olumsuz durumlarla karşılaşırsa lütfen bizimle iletişime geçiniz. 

Güvenli internet kullanımı için daha fazla bilgiye ihtiyaç duyan velilerimiz , 

https://www.guvenlicocuk.org.tr/  

https://www.guvenliweb.org.tr/

https://internetyardim.org.tr/         adreslerinden daha ayrıntılı bilgiye ulaşabilirler.


OKUL REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMA HİZMETLERİ SERVİSİ