E-Güvenlik Politikamız

06.05.2022 231

1.       Okul sistemimize erişmek isteyen öğretmen ve öğrencilerden yeni gelenler için bir şifre verilir ve ilk erişimlerinde kendi şifrelerini oluşturmaları istenir.

2.       Okul internetinde filtreleme vardır.

3.       Okulumuzdaki öğretmen ve öğrenci bilgisayarlarında güvenlik duvarı yüklüdür.

4.       Tüm okul bilgisayarlarımız virüs korumalıdır.

5.       Okul sistemine yazılım yüklemek için Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni'ne başvurulur.

6.       Yazılım ve lisans durumunu okulumuzun Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni tarafından yönetilir.

7.       Okulumuzda BİT kullanımından ve çevrimiçi erişimden sorumlu kişi Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmenidir.

8.       Tüm personel, e-Güvenlik konularında düzenli eğitim alır.

9.      Her yıl tüm öğrencilere e-Güvenlik hakkında bilgi verilir.

10.   Okulumuz, öğrencilerimizin çevrimiçi alışkanlıkları hakkında güncel bilgilere sahiptir.

11.   Öğretmenler, her yıl siber zorbalık konusunda bilgilendirilir. Siber zorbalık müfredatın bir parçası olarak öğrencilerle de Bilişim Teknolojileri ve Yazılım Dersi'nde tartışılır.

12.   Okulumuz, çevrimiçi ve çevrimdışı zorbalıkla nasıl başa çıkılacağına dair Rehberlik çalışmaları kapsamında öğretmenlere, öğrencilere ve velilere yönelik seminerler yapılır.

13.   Öğrencilerimiz, okulumuz çevrimiçi varlığı olan resmi web sitesinde geri bildirim yapabilir.

14.   Okul politikamız, öğrencilerin, velilerin ve personelin fotoğraflarının çekilmesi ve yayınlanması hakkında bir bölüm içerir. Kişisel bilgi gizliliğine dikkat edilir.

15.   Okulumuzun sosyal medya sitelerinde çevrimiçi bir varlığı yoktur.

16.   Öğretmenlerimiz sınıfta kişisel mobil cihazlarını kullanmazlar.

17.   e-Güvenlik konularına diğer okul politikalarında atıfta bulunulur.

18.   Okul dışında meydana gelen herhangi bir çevrimiçi olay için rehberlik servisi ve okul idaresi durumu değerlendirir.

19.   Tüm okul üyeleri, özellikle taşınabilir olanlar olmak üzere, mevcut cihazları korumanın önemi konusunda sürekli olarak bilgilendirilir.

20.   Yeni bir yazılım yüklendikten sonra öğretmenlerimiz, yazılımın kullanımı konusunda bilgilendirilir.

21.   Akıllı telefonlar gibi potansiyel olarak güvenli olmayan cihazların getirdiği riskler hakkında öğretmenlerimiz bilgilendirilir.

22.   E-posta sistemimiz parolalar ve güvenlik duvarları ile korunmaktadır ve öğrenci verilerinin aktarımıyla ilgili kurallarımız bulunmaktadır.